perjantai 16. elokuuta 2013

Raskausdiabetes: mun ruokapäiväkirja kuvina: lounas ja päivällinen

Ennen olin tosi huono syömään lämmintä ruokaa kahdesti päivässä. Tän diabeteksen myötä, oon siihenkin oppinut, mutta vieläkin ihan liian usein tulee syötyä vain yksi lämmin ateria. Ihan kaikille olisi tärkeää syödä säännöllisesti ja järkeviä annoskokoja, lautasmallin mukaan. Itse pyrin aina siihen, että puolet lautasesta olisi kasviksia tai salaattia. Jos koko annos on pelkkää salaattia, niin huolehdin, että siinä on riittävästi proteiinia ja hiilihydraatteja.
 Ruokavaliosta proteiinia tulisi olla 10-20%. Itse olen huomannut, että jos ruoka on kovin hiilihydraattipitoista ja sisältää vain vähän proteiinia, niin tulee helpommin retkahdettua herkkuihin. Omassa ruokavaliossa saan proteiinia lihasta, kalasta ja kanasta, kanamunista, maidosta, jugurtista ja rahkasta. Mistään keinotekoisesta en oikein välitä ja monissa paljon proteiinia sisältävissä tuoteissa on myös paljon sokeria, esimerkiksi Valion Profeel-tuotteissa.

Ruokapäiväkirja päivänä söin vain yhden lämpimän aterian ja se ompi tässä:

 
Muutama desilitra peruna-liha-kasvis-pesto-vuokaa ja puolikas kurkku, lisäksi iso lasillinen rasvatonta maitoa ja yksi siivu ruisnäkkäriä. Ohjeistuksessa oli, että hiilihydraatteja tulisi olla sekä lounaalla, että päivällisellä 40-50g. Tässä se toteuu hyvin, hiilihydraattien lähteenä on pääosin peruna ja näkkäri. Kasviksia on ylipuolet ja lihan lisäksi proteiinia tulee maidosta. Loppuun vielä vertailun vuoksi toisenlaiset eväät ja niden hiilarit, olkaapa hyvät!
 
Tein kerran töissä työkaverille pizzan! Tässä hiilareita n. 90-100g ja rasvat päälle.
 
2 desiä kalakeittoa, n. 10-15g hiilihydraatteja. Kuva pansuola.fi
 
Yksi kerroshampurilainen n. 40-50g hiilihydraatteja ja rasvat päälle.
 
Kivaa perjantaita kaikille!
Rakkaudella Lola
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta mua ja jätä kommentti!