sunnuntai 25. elokuuta 2013

Rakkaudesta keittokirjoihin

Keräilen keittokirjoja. Tykkään kovasti lueskella niitä ja soveltelen niistä saatuja ideoita ja ajatuksia omiin kokkauksiini. Suoraan kirjasta tulee harvoin valmistettua mitään, lähinnä leipomuksia, muuten kokkailen ilman ohjeita. Tännekkin kirjatut ohjeet ovat omasta päästäni, itse testattuja ja hyviksi havaittuja.
Ihan mitä vaan kirjoja en kuitenkaan hyllyyni kelpuuta. Koska tykkään kaikesta kauniista ja rakastan kuvien katselua, niin on kirjojenkin kuvat oltava minua miellyttäviä. Ajattelinkin esitellä teille mun hyllystä löytyvät lemppari kirjat ja siinä samalla omat suosikki kokit. Jospa joku päivä olisi itselläkin oma ravintola :)

 
Ehdoton top 3!
Hans Välimäen Mummola on viimeisin hankinta ja uusin lemppari. Ihanan nostalginen, perus ruokaa ja hyviä klassikoita, tietysti myös kauniit kuvat. Ennen en pitänyt Hans Välimäestä, mutta viimeistään tän myötä on mielikuva muuttunut!
Sara La Fountainin Passion for food on myös aivan ihana! Kirja täynnä värejä ja monipuolisia reseptejä ja upeita jälkiruokia, kuitenkin hieman fine dinnig tyyliin. Aivan mielettömiä kuvia tässä kirjassa, love it! Reseptit on jaoteltu kuukausien mukaan.
Nigella Lawsonin Nigella express on kivasti tehty kirja: se on jaettu osioihin ruoan valmistus nopeuden ja "juhlavuuden" mukaan. Tykkään muutenkin Nigellasta, ohjeissa ei ole pihistelty raaka-aineissa ja leidi näyttää siltä, että on omia ruokiansa syönyt, toisin kuin monet tunnetut naiskokit.
 
 
Oi Jamie, oi Jamie. Ihania reseptejä, taitava kokki ja kerrassaan ihana velmuilija (ei tosin poikaystävä ainesta, liian lälly mun makuun :D). Tykkään myös Jamien ideologiasta, että ihmiset söisivät paremmin, paremmista raaka-aineista valmistettua kotiruokaa. Myöskin miehen pyrkimykset edistää kouluruoan terveellisyyttä Briteissä ja Jenkeissä ovat mielestäni hyvinkin tärkeitä. Ehdotinkin Herra M:lle, että annetaan meidän lapsen nimeks Oliver, Jamie Oliver. Ei se lämmenny :D
 
 
Gordon Ramsay, mikä ihana skotti! Telkkarissa välillä niin tuima ja tyly, välillä niin omistautunut työllensä, todella alansa huippu. Hänen kirjoissa on reseptejä laidasta laitaan ja hyvät kuvat. Yhden Gordonin reseptin olenkin täällä jakanut ja se on tässä, löytyy kirjasta Maailma keittiössä. Gordon on ehdottomasti yksi mun lemppari kokeista, oikeastaan idoli!
 
 
Täydellinen päivä-kirjassa on reseptejä neljältä pohjoismaiselta kokilta: Sara La Fountain, Claus Meyer, Tina Nordström ja Andreas Viestad. Näistä mun lemppari on ehdottomasti Tina Nordström! Hänellä on jotenkin kiva tyyli kokkailla, sen mitä olen telkkarista seurannut ja kirjojaan lukenut. Tässä kirjassa on ruoan lisäksi asiaa matkailusta ja kuvat upeista kohteista ovat mahtavia! Kirja on tehtykkin saman nimisen tv-sarjan pohjalta.
Eipä mennyt niin kuin Strömsössä! Aivan ihana ohjelma, ainakin mun mielestä :) Sain tuon kirjan aikoja sitten lahjaksi ja vaikka se ei pelkästään kokkaukseen liitykkään, niin pakko nostaa esille Michael Björklundin reseptit! Aivan mielettömän ihania kuvia ja reseptejä, tästä kirjasta olen tehnyt monta reseptiä ihan ohjetta noudattaen ja Strömsö oli varmastikkin Jamie Oliverin rinnalla yksi asia, joka sai innostumaan kokikin ammatista. Tosin koulutuksen hankkimiseen meni melkein 10 vuotta...
Tässä kirjassa on jaettu kaikki vuodenaikojen mukaan. Omat lemppari reseptit on ehdottomasti vaniljapannacotta ja suklaa-saksanpähkinäbrowniet.
 
 Onko joku muu keittokirjojen rakastaja? Tai ruoanlaiton ystävä?
 
Rakkaudella Lola 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta mua ja jätä kommentti!