perjantai 23. elokuuta 2013

Vispipuuro: helppoa ja hyvää

Tykkään sellaisista perinteisistä ruoista (vai ruuista??), kunnon koti fiilistelystä. Oon siitä varmaan aikaisemminkin kyllä maininnut :) Jotenkin nykyään tuntuu siltä, että ne perus ohjeet on jääneet unholaan ja ihmiset kokkailee valmiista eineksistä. Kyllä itsekkin välillä käytän eineksiä, mutta pyrin välttämään.
 
Viime viikolla himosin kovasti vispipuuroa. Meidän äiti tekee aina välillä sitä ja se on kyllä yksi mun lemppari puuroista. Ostin kaupasta sellaista valmista, kun en muka jaksanut alkaa tekemään itse... Ja eipä ollut muuten kovinkaan hääppöstä! Se puuro oli kuin hyytelöä :D Eilen korjasin virheeni ja tein itse, laitan teillekin ohjeen, ei ole vaikea valmistaa :) Nyt on vielä puolukkoiden aika, juurikin sopivasti!
 
Vispipuuro
  • 2 dl puolukkasurvosta ( n. 3-4 dl puolukoita)
  • 4 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 dl mannasuurimoita
 
 
 
Sekoita vesi ja survos kattilassa ja keitä noin 10 minuttia. Kaada seos siivilän läpi ja pelkkä suodattunut neste takaisin kattilaan ja liedelle. Sekoita nesteeseen sokeri ja suola. Kun neste on kiehuvaa, sekoita siihen mannasuurimot ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Vispaa lopuksi puuro kuohkeaksi!
 
 
Tätä aion tehdä tänä syksynä vielä monta kertaa!
 
Rakkaudella Lola


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta mua ja jätä kommentti!