keskiviikko 21. elokuuta 2013

Ihan kamalaako ?

Ostin ekaa kertaa koko raskauden aikana Vauva -lehden. En ole aiemmin kokenut tarvetta alkaa lueskelemaan aiheesta, sillä mulla on yksi paha tapa: halu onnistua täydellisesti. Ja se mitä lasten saamisesta ja vanhemmuudesta jo etukäteen tiedän, on se, että kukaan ei aina onnistu täydellisesti. Jokainen on varmastikkin se paras vanhempi omalle lapselleen, mutta täydellisiä vanhempia tuskin on olemassakaan. Parhaansa jokainen antaa varmasti. Jatkossakin aion jättää kaikki kasvatusoppaat kukkahattutädeille. Yritän luottaa omiin vaistoihini, omiin arvoihini ja maalaisjärkeen tässä asiassa, en usko, että lapsia millään oppailla kasvatetaan.
 
Yksi ajatus mikä mulla on ollut mielessä jo hetken aikaa, on se, että onko lasten saaminen oikeasti ihan kamalaa? Kuinka siitä selviää? Odotan vauvan syntymää ilolla ja jännityksellä, mutta myös kauhunsekaisn tuntein, aivan varmasti moni muukin vanhemmaksi tuleva kokee samaa. Mietin, että kuinka osaan hoitaa sitä pientä? Kuinka jaksan kaiken valvomisen? Mitä jos vauvalla on vaikkapa koliikki? Miten ehdin tekemään mitään muuta? Jotenkin tuntuu, että tähän elämänmuutokseen en pysty valmistautumaan, se pitää vain kai kokea. Ja onhan siitä selvitty, mullakin on kaksi siskoa, joten ihan kamalaa se ei voi olla, eihän?
 
 
 
Nauratti lukea Vauva -lehdestä Maria Veitolan kolumni aiheesta. Jotenkin siinä tuli omia ajatuksia asiasta, asiaa muutoksesta ja onnellinen loppu. Ajatukseni saivat uuden suunnan: elämä muuttuu varmasti ja kerta heitolla ikuisiksi ajoiksi, piste. Se miten itse suhtaudut muutokseen, on avain onnellisuuteen. Jos ajattelee menettämiään asioita, tulee muutoksesta varmasti negatiivinen. Jos taas ajattelee muutoksesta tulevia positiivisia asioita, ne kantavat pitkälle tulevaisuuteen ja auttavat niiden vaikeiden asioiden yli.
 
Minusta tulee äiti. Saan arvokkaimman lahjan elämältä. Saan kokea suurta rakkautta, sellaista mitä keneltäkään muulta en voi saada. Saan elämälleni tarkoituksen.
 
Herättääkö ajatuksia tai mielipiteitä? Maria Veitolan kolumneja voi lukea osoitteessa www.vauva.fi/veitola, tätä kolumnia ei vielä ollut siellä luettavissa.
 
Rakkaudella Lola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta mua ja jätä kommentti!