maanantai 12. elokuuta 2013

Raskausdiabetes: mun ruokapäiväkirja kuvina: välipalat

Ennen tuli helposti vetästyä välpalaksi joku suklaapatukka tai karkkia. Raskausdiabeteksen myötä on tähänkin tullut stoppi! Neuvolan ohjeena oli, että välipala saisi sisältää 15 g hiilihydraattia.
 Mulla vähän vaihtelee nuo välipalat ja niiden sisällöt. Jos syön päivän aikana lounaan ja päivällisen, niin nautin välipalaksi yleensä hedelmiä tai kasviksia. Jos syön vain yhden lämpimän ruuan, niin välipalana on leipää. Jos lounas tai päivällinen on salaatti, niin välipaloja saattaa olla useampia päivän aikana. Tietysti diabeetikon täytyy myös vältää turhia kovia rasvoja! Meillä juodaankin rasvatonta maitoa, jogurtti on rasvatonta tai vähärasvaista (ja maustamatonta) ja levitteenä on kasvismargariini. Ainut mitä en vaihtanut, on juusto. Se on Oltermannia! Mutta syön yleensä muutaman palan leipää päivässä ja laitan kaksi siivua juustoa...
 
Tässäpä taas hieman välipala ajatuksia:
 
Kaksi siivua leipää, kasvismargariinia, kaksi siivua juustoa, kurkkua, lasi rasvatonta maitoa, noin 30g hiilihydraattia. Tällaisen välipalan nautin päivänä, jolloin söin vain yhden lämpimän aterian.
 
Tai
 
Yksi omena, noin 15g hiilihydraattia. Kuva kotiliesi.fi
 
Tai
 
2 täytekeksiä, noin 20g hiilihydraatteja ja rasvat päälle. Kuva kotivinkki.fi
 
Tai
 
Maustettu jogurtti, noin 20-30g hiilihydraatteja. Sattui löytymään tälläinen kuva, missä on vieressä jogurtin sokerit :) Kuva keittiokaveri.fi
 
 
Herättääkö ajatuksia?
 
Rakkaudella Lola




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta mua ja jätä kommentti!