tiistai 25. kesäkuuta 2013

Ruokailut syynissä

Kävin eilen sitten neuvolassa kuuntelemassa tuomion ja sehän oli raskausdiabetes. Täti mua kyllä kovasti lohdutteli, että ei mulle sitä olisi tullut ilman geneettistä taipumusta. Että vaikka kuinka olisin laiha, syönyt terveellisesti ja liikkunut, niin siltikin se olisi tullut. Helpottavaa tietää :) Jatkossahan mun kannattaa noudattaa samaa ruokavaliota, sillä nyt on sitten paljon suurempi riski sairastua aikuistyypin diabetekseen ja sitä en kyllä halua!
 
Mun uudet tärkeät jutut.
 
Eli nyt aluksi hoitona on ruokavalio ja liikunta. Mittailen kotona sokereita ja kirjailen syömisiäni ylös. Kun hetki sitten valmistuin, niin jouduin tutkintooni valitsemaan kaksi "erikoistumista", valitsin kasvisruokavaliot ja erityisruokavaliot, joihin myös diabetes kuuluu. Suht tuoreessa muistissa on vielä nämä asiat, eli ruokailut hoituu :)
 
Mun ja serkkuni Sonjan herkku iltapala, ei tällasia enään usein eikä pitkään aikaan...
 
 
 
 
 Ja nyt on kyllä niin hyvä syy olla tarkkana syömisen suhteen, kyse kun ei ole vain musta. Ei sen puoleen, ei se mun ruokailu ennen tätäkään ihan täysin toivotonta ollu, karkkia lähinnä tuli syötyä liikaa. Tänään taas mietin, että jos olisin nyt vielä töissä, niin mitenhän siellä sujuis syöminen? Hirveä kiire, et välttämättä ehdi syödä, herkkuja ja houkutuksia joka paikassa. HUH HUH.
 
Olen nyt ottanut sen asenteen, että en voi tällekkään yhtään mitään, joten dont worry, be happy! Stressaamalla ei olot ainakaan parane. Ja tämäkin on taas sellainen asia, että näin on tarkotettu tapahtuvan :)
 
Onko muilla kokemusta raskausdiabeteksestä?
 
Rakkaudella Lola

2 kommenttia:

  1. voi perse.:D oon varma että mun tuomio on sama! kertooko ne sen heti huomenna?:) mä nyt ihmettelen miksi en saa sun kirjotuksia bloggerin "ilmotustaululle",mielestäni kun olin sinun lukijasi?täytyy kattoo asia ku tuun koneelle.

    VastaaPoista
  2. No onpas outoa että ei näy? Höh. Älä huoli etukäteen, toivon että sulla ei sitä ole! Sain tietää ite sen testin tulokset heti seuraavana päivänä ja vain yksi niistä arvoista poikkesi. Oli kyllä sellanen olokin siellä testissä, että huh huh. Tsemppiä sulle, ei se oo niiiiin kamalaa kun kaikki sanoo :D ja tää terveellinen elämäkin tekee vaan ihan hyvää!

    VastaaPoista

Ilahduta mua ja jätä kommentti!