keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Mikä Jimistä tulee isona?

Pientä poikaa kiinnostaa kaikki mahdollinen ja mahdotonkin. Meillä puretaan kaappeja, roskista, tyhjennetään lattiakaivoa tai astianpesukonetta; Jimi on varsin utelias ja ehtiväinen puolitoista vuotias.
 
Välillä on hauskaa heittää ilmoille ajatus siitä, että mikähän pojasta mahtaa tulla isona? Tässäpä tämän hetkisiä ajatuksia!
  • Putkimies
Vessanpönttö, lavuaari, kylppärin lattiakaivo - you name it. Kaikki missä vaan virtaa vesi, on hyvinkin kiinnostavaa ja valitettavasti kiellettyä. Vaikka onhan siinä ollut pokassa pitämistä, kun tyyppi on yllätetty juomasta vessanpöntöstä tai pesemästä käsiään siellä... Ja meidän lattiakaivo on kyllä toooosi siisti, kun Jimi hoitaa sen tyhjennyksen säännöllisesti. Voi yäk oikeesti!
  • Siivooja
Kun mä siivoon, Jimi auttaa. Hän heiluttaa imuria, pesee lattioita ja pyyhkii pölyjä omalla rätillä. Välillä täytyy pysähtyä osoittamaan äitille, että hei, tohon jäi jotain! Lakanoiden vaihtaminen ihan ihan huippua hommaa ja pyykkinarussa roikkuminen kerrassaan hulvatonta.
 
  • Auton korjaaja / Autoilija
Autot on meillä pop. Auto ja päristely on yleisimpiä juttuja mitä pienimies suustaan päästää. Meillä leikitään autoilla, ne kulkee mukana paikkaan kuin paikkaan ja välillä jopa kainalossa unillekkin asti. Jimi tietää myös, että jotkut autot sanovat piipaa ja sellaiset autot vasta upeita onkin! Jimi voisi viettää pitkiä aikoja ikkunasta autoja (varsinkin vilkkuvia sellaisia) katsellen.

 
  • Muusikko
Musiikki on ollut alusta asti "se juttu". Lauloin jo raskausaikana ja vieläkin iltaisin, jos uni ei meinaa tulla. Jimi ei osannut vielä kunnolla puhuakkaan, kun alkoi itse "laulamaan" kuullessaan musiikkia. Tällä hetkellä hän osaa sanoja tapaillen jo kaksi kappaletta: ihhahaa (mikähän sen oikea nimi on?) ja mun vakkari unilaulua heinillä härkien kaukalon. Musiikki on Jimille myöskin vähän "hypnotisoivaa", sillä kun hyvä biisi tulee, niin siihen keskitytään. Jimi soittaa isänsä kanssa aina kitaraa ja löytyyhän pojalta ihan oma mini-kitarakin. Hauska juttu tässä joku aika sitten: päiväkodissa oli ollut muskari, missä oli laulettu piiri pieni pyörii. Jimi oli alkanut kauheasti itkemään, syytä ei tiedetty. Mutta kun tultiin kotiin, soi telkkarissa Highway to hell ja Jimi istui syöttötuolissa jammaillen :D Me ei ihan hirveesti kuunnella lasten musiikkia, lähinnä muumejen lauluja tai lounatuulenlaulua. Raskaan musiikin tykkäämisen on poika tainnut periä isältään, mä oon enemmän reggae, disko, soul -linjoilla. Musiikkia meillä kuunnellaan paljon.
 
 
 
  • Kokki
Jimi tykkää kovasti myöskin sekotella kaikenlaisia liemiä omassa ämpärissään. Keittiön kaapista haetaan kattiloita ja kulhoja ja laatikoista kauhoja ja vispilöitä. Niillä valmistuu hyvät kiisselit! Syömisen lisäksi ruoalla voi tehdä taidetta lattialle, matolle ja pöydälle. Jimi tykkää myös katsoa, kun äiti laittaa ruokaa ja samalla leikkii ranskalaista kokkia hienolla ääntämyksellä ja amattisanastolla, siinä on naurussa pitelemistä!
 
Mitenkäs teillä?
 Tuleeko omasta lapsesta ja tulevaisuuden ammateista ajatuksia? Tää oli nyt vain tälläinen ajatusleikki, joten älkää ottako tosissanne!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta mua ja jätä kommentti!