perjantai 31. toukokuuta 2013

Kesä ja ihana turvotusMuutama päivä on tullut vietettyä mökillä perheen kanssa. Ilmat on olleet niin upeat, mutta nyt muhun on iskenyt aivan jäätävä turvotus. Varpaita ei saa kunnolla koukistettua ja sormiin ei mahdu sormukset :( Kävinkin sitten neuvolassa näyttäytymässä ja nyt seuraillaan vointia. Raskausmyrkytys eipäily on siis ilmassa, toivotaan että ei ole sitä! Myöskin tämä kuumuus voi aiheuttaa turvotusta.

 
 
Eilen käytiin siskosten voimin katsomassa Kirittärien peliä. Itse en seuraa mitään urheilua (paitsi lätkää kerran vuodessa) ja enpä taas tajunnut mistään mitään :D Ilma oli todella lämmin ja tätä mamia alkoi siellä katsomossa ihan nukuttamaan. Myöskin istuminen ilman selkänojaa = not good. Höpöteltiin höpsöjä juttuja ja aika meni nopeasti, Kirittäret valitettavasti hävisi Kempeleelle. Mutta itsehän olen Oulusta kotoisin ja paljon on tullut vietettyä aikaa Kempeleessä, joten...

 
 
 
 
 
 
Tänään on tosiaan käyty neuvolassa ihmettelemässä ja hankimassa vakuutus vauvalle. Kyllä on kätevää olla vakuutus lapselle, ei tarvii sitten ainakaan lähteä terveyskeskuksen päivystykseen jonottamaan sairaan lapsen kanssa, voi mennä nopeammin yksityiselle :)

Mökillä sopu sijaa antaa, koirillakin!
 
 
Loppu viikon vietän täällä mökillä ja ensi viikolla alkaa meillä synnytysvalmennus, jännää! Myöskin pieni kesäloma reissu Ikeaan on tiedossa, toivottavasti siellä ei ihan hurahda :D Käyn hankkimassa vauvalle tavaraa sieltä ja mahdollisesti näyttämässä Leiaa kasvattajalle. Leiasta tulikin tällä viikolla lähes kalju, karvat ajeltiin veks. Karvojen alta paljastui pieni haava ja puudeli sai 3 tikkiä ja tötterön päähän, reppanan kulkeminen on aika hassun näköistä...

Onko muilla ollut raskausaikana turvotusta tai kokemusta raskausmyrkytyksestä?

Meitsi lähtee paistamaan lettuja, mukavaa iltaa kaikille!

Rakkaudella Lola

2 kommenttia:

  1. kyselit tästä raskausajan turvotuksista ja raskausmyrkytyksestä...kokemusta molemmista..ja molemmilla lapsilla..myrkytys huomattiin pissan proteiinitasosta sekä kohonneista verenpaineista.oma olo oli ihan ok,jalat ja kädet turpoili,muttei kovinkaan massiivisesti. tästä toisesta oli pahemmat oireet loppuraskaudesta..hyppäsin useaan otteeseen jyväskylässä lisätutkimuksissa..mutta 2tervettä lasta olen saanut,kovia urakoita on nuo tekovaiheet olleet,mutta nyt hyvin onnellinen olen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, että molemmilla kerroilla on ollu tuo raskausmyrkytys! Itellä oireena turvotusta, väsymystä, maha vähän kipeänä ja nopea painon nousu... Mutta paineet ok, proteiinit +1. Ei kuulemma mikään vielä ole ihan kamalan hälyyttävää ja seuraillaan. Jouduttiinko sulla käynnistämään synnytystä ja jos joo, niin millä viikoilla? Niin, ja kiitos paljon kommentista :)

      Poista

Ilahduta mua ja jätä kommentti!