keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Helposti kivaa arkeen - Jos metsään haluat mennä nyt

Niin takuulla yllätyt! Vaikka mä oonkin ihan totaalinen citygirl, niin metsää olen lapsesta asti rakastanut. Se tuoksu, pienet polut ja sammaleet, keväällä soliseva puro, syksyllä makoisat marjat. Omissa lapsuuden leikeissä olin keiju tai villihevonen, tukka hulmuten hypähtelin kiveltä toiselle ja kirmailin pieniä polkuja. Teininä mentiin metsään salaa poikien kanssa pussailemaan ja tupakkia polttamaan. Aikuisena menin metsään puita kuuntelemaan ja nauttimaan metsän rauhasta, vielä viimeisilläni istuin mättäällä poimien käpyjä ja mustikoita. Metsään pakenen todellisuuta, rasittavaa arkea ja hälinää.
 
 
Jimin kanssa käymme metsässä lähes viikoittain. Yleensä lähdemme lenkittämään mummin koiria, mutta nyt olemme tutustuneet myös uuden kodin vieressä humisevaan puustoon. Metsä on mitä oivallisin paikka lasten kanssa!
 "Katso, tuolla meni orava", "Haluatko maistaa mustikan?", "Hei kerättäiskö näitä käpyjä?". Välillä pysähdytään katselemaan milloin mitäkin, mielenkiintoista risua, koloa, kiveä, kakkaa, käpyä, sammalta. Mutsi kun on tälläinen metsänrakastaja, niin sitten halataan vähän puutakin ja maistetaan ketunleipää.
 
 
 Parhaita on ne retket, kun mukaan on sattunut hyvät eväät. Joissakin meidän metsäretkipaikoista on myös laavu, kuten kuvissa esiintyvällä Nyrölän luontopolulla ja tulien tekeminen on pienelle aina elämys. Juodaan pillimehut ja paistetaan makkarat, kuinka kivaa oikeesti! Jutellaan retken aikana luonnosta ja kaikesta siitä mitä nähdään; "hei älä mee sinne, siinä on suota ja suonsilmäkkeitä, ne voi imasta sut" "Ei Jimi näe suon silmiä, missä suon silmä on? Ei Jimi näe sitä". Kerran retken jälkeen Jimi kertoi jopa nähneesä metsässä "kaahun"... Jotkut retket jättävät pienen mieleen muiston pitkäksi aikaa, meilläkin muistellaan lämmöllä sitä, kun kerättiin paaaaljon käpyjä tai sitä kuin äiti kantoi kotiin asti pitkän kepin. Aina ei tarvitse leluja tai suurta mielikuvitusta mukavaan tekemiseen ja tää on meidän ykkös menovinkki. Ihania retkiä metsään!
 
 
 Huhtikuussa Kaksplussan verkostobloggaajat jakavat vinkkinsä päiviin, joina "ei ole mitään tekemistä". Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan tai maksaa maltaita, jotta arjesta saa mielikuvituksellisen. Seuraa Kaksplussan Facebook-sivua ja inspiroidu bloggaajien arjesta! 

6 kommenttia:

 1. Luonto on kyllä ihana! Meillä on pururata takapihalla ja niin ihanaa kun nyt alkaa kaikki kasvit heräillä ja kasvattaa silmuja :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat pitkospuut! Metsää ei sais ikinä unohtaa. Sateellakin on ihanaa metsässä.

  VastaaPoista
 3. milloin tulee asuntopostaus? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin uuden koneen, sain kameraan vihdoin laturin, joten hyvinkin pian!

   Poista

Ilahduta mua ja jätä kommentti!