lauantai 1. marraskuuta 2014

Uusia makuja keittiössä

Oon vähän ennakkoluuloinen kaiken uuden ruoan suhteen. Toisaalta tykkään ostella kaupasta uusia juttuja ja maistella. Perusluonteeltani olen kuitenkin hiton valikoiva ja nirso, oiva kokki siis, hahaha. Vanhemmiten oon jo rohkaistunut ja uskallan maistella, mutta paria juttua en vaan voi sietää: sipulia (narskuu ikävästi hampaissa, hyh), suolakurkkuja / kurkkusalaattia (vähintäänkin epäilyttäviä) ja melkein kaikkia kaloja ja äyriäisiä. Oon kerran syönyt kaviaaria ja mätiä, melkeinpä kauheinta mitä oon kokenut :D.

 
Monta vuotta oon tehnyt smoothien aina samalla tavalla: puolikas banaani, maustamatonta jogurttia, marjoja ja hedelmiä fiiliksen mukaan, sekä pellavansiemen rouhetta lusikallinen. Nyt ajattelin testata jotain vähän uutta, kun kaupassa silmiini osui GoGreenin hasselpähkinä-riisijuoma.

 
Todella, hmmm, erikoisen makuista etten sanoisi! Tykkään tosi paljon pähkinöistä ja kyllä se tässä maistui, mutta vähän kummalliselta tosin. Todella makeaa. Ei siis ollut mitenkään pahaa! Vain erilaista ja vaatii ehkä totuttelua, nyt maistelua on takana vain yksi kerta. Jimi tykkäsi tosi paljon ja vaati saada oman osansa mun juomasta.
Smoothieen meni siis seuraavaa:
  • Hasselpähkinä-riisijuomaa
  • puolikas banaani
  • kourallinen mustikoita
  • ruokalusikallinen pellavansiemen rouhetta

Tää olis ainakin makeanhimon karkoittajana oikein sopiva.
 
Aloin tutkailemaan hasselpähkinä-riisijuoman ravintosisältöä ja sieltä paljastui seuraavaa:
100 ml
  • kcal 70 (kevyt maidossa 39, rasvattomassa + maustamattomassa jogurtissa 37)
  • rasvaa 2,6 g, tyydyttynyttä 0,2 g (maidossa 1,5 g/ 0,8g ja jogurtissa 0g)
  • hiilihydraatteja 11 g, joista sokereita 6,1 g (maidossa 3,1g/3,1g ja jogurtissa 4,7g/4,7g)
  • proteiinia 0,7 g (maidossa 3,3g ja jogurtissa 4,5g)
 
Verrattuna maitoon ja jogurttiin, on kaloreita hurjasti enemmän, melkein puolet! Rasvaakin enemmän, mutta vähemmän tyydyttynyttä kuin maidossa, siitä plussat. Mutta tuo sokeri... Siis 100 ml sisältää noin 2,5 sokeripalaa, eli litrassa on noin 25 sokeripalaa, hui! Proteiinin osiltakaan ei paljoo juhlita, maitotuotteet vievät voiton silläkin saralla.
 
Joten summa summarum, vanhassa vara parempi!


Kivaa viikonloppua kaikille!


6 kommenttia:

  1. Vihreä Semihippi ;)2. marraskuuta 2014 klo 2.35

    Maidon vähentäminen on ekoteko! :) ainakin jos korvais maidon soija/kaurajuomalla. Ite oon aina tarkkaillu omaa lihan sekä maidonkulutusta, mutta maitotuotteet lopetin kokonaan oman imetyksen aikana ku tajusin mitä se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Smoothie ja ruoanvalmistus ja jogurtti on oikeastaan ainoat missä maitoa käytän. Joskus ostan juustoa, mutta maitoa en ole ikinä oppinut juomaan. Eli eipä sitä ihan kauheesti tuu käytettyä :) Hyvä jos edes joka päivä jotain noista!
      Kotona me syödään noin 2 kertaa viikossa lapsen kanssa pelkää kasvisruokaa, tällä viikolla porkkanalettuja ja kasvissosekeittoa.

      Seuraavaksi ajattelin ottaa testiin kauramaidon :)

      Poista
  2. Siis eii, mä rakastan sipulia. Sitä on aina joka ruuassa pakko olla :D

    VastaaPoista
  3. aaah hasselpähkinämaito! hei jos kaipaat vielä uusia smoothie-reseptejä, niin kokeilepas pistää kourallinen (tai kaksi) pinaattia, vettä, kourallinen mustaherukoita ja 1 banaani. Lisänä voi heittää siemeniä tms. mukaan. Ihan älyttömän hyvää, täyttävää mutta samalla niin kevyttä! Mustaherukat (meinaan kokoajan kirjoittaa mustaherkut) ja banaani sopivat yhteen jotenkin älyttömän hyvin, tukevat toistensa makuja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitti vinkistä! Pinaattia tulee kyllä käytettyä ihan liian vähän ja siinä on paljon hyviä juttuja :)

      Meillä onkin muuten noita mustaherkkuja, mustaherukoita pakkasessa, joten pakko testata! Nyt munkin on pakko sanoa mustaherkkuja :D

      Poista

Ilahduta mua ja jätä kommentti!