keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Mikä on kun ei onnistu?

Mitähän meille on oikein tapahtunu? Mun rakas Jimboni ei haluu vaan nukkua, mutta ei valvoakkaan. Sairastelusta asti on nukkumaan meno ja aamu herääminen olleet hivenen "outoja".
 
Nukuttamisesta on tullut yks huuto show. Aiemmin vaan syötiin puurot ja maidot, laitoin Jimin sänkyyn, musiikin soimaan, Jeppis-pupun kainaloon, valot pois ja peiton päälle. Simple as that. Nukahtamiseen meni aikaa 3-30 min ja välillä kävin tutin laittamassa takaisin suuhun ja peiton päälle.
 
Nykyään Jimi täytyy ihan nukuttaa ja siihen menee aikaa noin tunti. Tutti, peitto ja Jeppis parka lentelevät pikin seiniä ja lapsi huutaa pää punaisena. Mitä on tapahtunut? Tää kaikki alkoi korvatulehduksesta. Sitä ei kyllä enään ole, sen kävin tarkastuttamassa ihan yksityisellä.
 
Välillä oikeesti turhauttaa ihan huolella... Kun toinen ei rauhotu sinne sänkyyn, ei auta musiikki, ei syli, tutti tai silittely. Kun laitan sylistä lattialle purkamaan energiaansa, niin siinäkin huudetaan. Mitenkään ei oo hyvä :/ Korvat tutkinut lääkäri ja neuvolan täti suosittelivat unikoulua, joten alanpas nyt perehtymään asiaan ihan todenteolla! Minkälaisia kokemuksia muilla on unikoulusta?
 
No aamutkin on muuttuneet. Muutama kuukausi sitten meillä oli ihan liian aikaisia aamuja, mutta sain sen pois täsmä syötöllä. Nyt kun 7 kk ikää alkaa lähestymään, niin yösyötöt ei oo enää tarpeen, mutta niitä silti on ja on alkanutkin tulemaan tihenemässä määrin. Päivisin juodaan maitoa kuitenkin 600-800 ml ja syödään kahdesti puuroa, yhdesti hedelmää ja kahdesti kasvis-lihasosetta. Viime aikoina meillä on herätty siinä kuuden pintaan... Ennen herätys oli n. 7.30 ja mää ikävöin sitä :D Loppujen lopuksi Jimi nukkuu öisin n. 9 tuntia ja päivisin 2-4 tuntia. Se kuulostaa niin vähältä... Ite ehdin nukkua vuorokaudessa 5-7 tuntia ja voisin nukkua enemmänkin ihan mielelläni.

 Päivisin en saa unta ja viihdytän Jimiä ja iltaisin tiskaan, laittelen pyykkejä ja katon telkkaria. Siinäpä se sitten olikin. On tietty päiviä, että Herra M hoitaa Jimiä, mutta sillon mulla on jotain omia menoja ja en ihan joka viikko haluais antaa Jimiä johonkin yökylään. Onko unikoulu meidän ainut vaihtoehto? Vai onko tää joku uus kiva vaihe?

HELP ME!
Rakkaudella Lola

8 kommenttia:

 1. Monen aikaan jimi menee nukkumaan yleensä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaheksalta laitan sänkyyn, nukahtaa vähän ennen yheksää... Tänä aamuna heräs 5.50 ihan virkeenä :D

   Poista
 2. Voi olla ihan vain joku vaihe menossa. Allergiat voi kans tehdä tuota, mene ja tiedä :/
  Minä en siihen huutounikouluun suostunu vaikka perhetyö painostikin. Sehän nyt on tietty jokaisen oma asia haluaako kokeilla sitä, mutta henk.koht. en tykänny siitä yhtään. Kerran kokeiltiin kun perhetyö oli paikalla ja vaati sitä. Me sit keksittiin kaikenmaailman keinoja saada poika uneen, vain mielikuvitus rajana.. olin varmaan niin väsyny etten ees muista mitä kaikkea me tehtiin xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiemmin mietin maitoallergiaa, mutta kun ei oo mitään muita oireita ja päivisin on tyytyväinen, niin en jaksa uskoa siihen.

   Joo, en itekkään ajatellu sitä huutounikoulua kokeilla, vaikka yhdessä unikoulu kirjassa (mitä nyt siis luen) kerrottiin sen olevan tehokkain. Mutta onneks siellä oli vähemmän radikaaleja vaihtoehtoja, vois naapureilta tulla aika nopsaan palautetta huutamisesta :D

   Poista
 3. Voisko 6kk tiheänimunkausi olla syynä, jos haluaa maitoa useammin. Minulla on 7kk poika ja aivan sama juttu oli 6kk iässä. Kesti viikon verran. Muuten lyhyisiin öihin voi vaikuttaa esim hampaiden tulo. Meillä ainakin hampaiden puhkeaminen teki öistä vähän levottomampia. Täällä vähän sama juttu tuon unikoulun kanssa. Pitäisi aloittaa, mutta kun ei millään viitsisi sitä huudattamista ties kuinka monta yötä. Kai se on ennen pitkää pakko. Kuitenkin joka yö syödään edelleen sen yhden kerran, aamuyöstä. An niin, nukkuuko poikasi kahdet päikkärit? Mietin yöunien pidentämistä.. Jos päikkäreitä saisi kestoltaan vähennettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nukkuu vaihtelevasti 1-3 päikkärit, yleensä aamusta yhdet lyhyet (max tunnin) ja iltapäivällä pidemmät (noin 2 tuntia). Testasin sitä lyhentämistä, mutta oltiin molemmat kuin perseelle amuttuja karhuja ja yöunet vaan lyheni ja huononi :/ Eli ei apua siitä! Tuo tiheänimun kausi ja hampaat on kyllä kans ollu mulla mielessä! Hampaita vois hyvinkin olla tulossa, sillä kuola roiskuu ja kaikki tavarat on suussa :D

   Uskon kyllä, että unikouluista on apua, mutta mitenhän sitä jaksais.. Varsinkin kun on kahestaan lapsen kanssa suurimman osan, niin en kaipais yhtään enenpää valvomista. Nyt oon tehny täsmä syöttöjä ennen kun meen nukkuun ja se on ainakin jonkin verran auttanu :)

   Poista
 4. sanoisin, että juurikin joku kiva uusi vaihe.. Mutta se menee ohi! muistaakseni tuossa iässä tulee usein mukaan painajaiset ja juuri eroahdistus lähimmästä ihmisestä. Anna pienelle tukea ja rakkautta, kyllä se siitä <3
  Unikouluja ei oikeasti enää edes suositella, siis semmosia missä lapsi jätetään huutamaan yksikseen. Miltä se itsestä tuntuisi?
  Ei 7-kuinenkaan välttämättä pärjää ilman yösyöttöjä, vaikka jossain tilastoissa niin sanottaisiinkiin. Usko itseesi ja siihen, että tunnet lapsesi parhaiten! Tsemppiä ja vähän pidempiä yöunia molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaankin nyt nukuttu huonoina öinä vierekkäin, äitin viereen voi rauhoittua <3

   Joo, neuvolan täti puhuikin tassu unikoulusta, sitä ajattelin kokeilla. Ei mun sydän kyllä kestäis jättää toista huutamaan yksin :/

   Nyt oon tehny ennen omaa nukkumaan menoa täsmä syötön ja se on auttanu! Sen jälkeen on herätty kerran ja oon ekaks tarjonnu tuttia. Jos nukahtaa siihen, niin jatketaan unia. Jos ei, niin sitten juodaan maitoa :) Useimmiten nukahtaa uudestaan! Eli kerran yössä syödään, ehkäpä sekin jossain vaiheessa loppuu :)

   Poista

Ilahduta mua ja jätä kommentti!