tiistai 4. helmikuuta 2014

Hölötystä hormoneista

Jos olet mies ja sua ei kiinnosta akkojen hormonit, älä lue pidemmälle.
 
Ladies, mitä mieltä olette hormoneista? En tarkoita siis niitä mitä luontaisesti kehossa esiintyy, vaan niitä mitä napsitaan päivittäin.
Synnytyksen jälkeen jouduin alottamaan minipillerit (cerazette), sillä nähtävästikkin sektion jälkeen ei saa tulla vuoteen raskaaksi. Mulla myös todettiin endometrioosi, sektiossa huomasivat sen oikeassa munasarjassa. Olin jo pitkään kyllä itsekkin epäillyt endometrioosia, sillä mulla on aina ollut todella todella kivuliaat kuukautiset (en välillä voinut mennä edes töihin). No, ei muuta kun pilleriä naamariin...
 
Olin lopettanu hormonaalisen ehkäsyn n. 3 vuotta sitten, KOSKA:
 • mielialat meni ylös alas ja kaikki v*tutti
 • kun aloitin 14 vuotiaana e-pillerit, lihoin muutaman kuukauden aikana 20 kiloa ja paino vaan jatkoi nousemistaan vuosien myötä
 • kuukatiskipuihin niistä ei ollut enää mitään apua
 • olin jatkuvasti turvonnut
Arvatkaapa onko ollut turhauttavaa aloittaa taas kaikki alusta! Mun raskauskilot olivat jo kaikki pudonneet ja aloitin nuo pillerit ja PUM, kaikki tuli takasin. Nyt mietinkin, että pitäskö lopettaa... Ja yks asia mikä ärsyttää ihan suunnattomasti, että vaikka sain nuo napit nyt sairauden hoitoon (eli siihen endometrioosiin), niin niistä ei saa edes KELA:n korvausta, että moro vaan! Mukava pistää 150 € vuodessa johonkin, mistä ei välttämättä oo apua mihinkään, mikä turvottaa ja lihottaa sua ja saa sun pään välillä posahtamaan seinille.
 
Millasia kokemuksia muilla on hormoneista? Onko ollut apua mihinkään vaivoihin, mitä oireita yms? Mietin tässä omia vaihtoehtoja, mitä kokeilen seuraavaksi vai oonko kerran kuussa ihan tajuttoman kipeä. Ahdistaa koko hormoni homma!
 
Rakkaudella Lola


2 kommenttia:

 1. mä käytin nuorempana cerazette pillereitä muistan vaan,että loppu kuukautiset kokonaan,tuli kauheesti finnejä mitä mulle ei normaalisti tule ja mieli alat vaihteli.
  Sain ne pillerit sen takia,kun olen ylipainoinen eikä suositeltu muuta ehkäisymenetelmää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain nuo kun ne kävi imettäessä, mutta mullakin on kyllä ronskisti tuota painoa.

   Apuva, mitähän kaikkea noista saan, mielialat ainakin vaihtelee miten sattuu :( Toisaalta elämä ilman menkkoja olis mulle ihan luksusta!

   Poista

Ilahduta mua ja jätä kommentti!