keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Envy

Oon tässä useempana päivänä miettiny, että kuinka kateellisia ihmiset on toisia kohtaan. Jos joku onnistuu jossain, saavuttaa unelmiaan tai hankkii jotain arvokasta, niin heti aletaan selän takana haukkumaan ja vähättelemään. Miksi ihmeessä? Eikö olisi ihanenpaa iloita toisen puolesta?

Bloggareille se tulee ainakin ilmi anonyymeinä kommentteina ja haukkumisina keskustelupalstoilla. Jos joku bloggaaja on ostanut jotain kallista tai laihduttanut, niin heti alkaa kuhina. Jotenkin mulla on sellanen fiilis, että miehet ei ole tän takana, musta kateus on ehdottomasti naisten juttu. Ilkeillään ja halutaan aivan täysin tahallisesti pahoittaa toisen mieli. Ainut asia mikä tuollaisesta paistaa läpi, on kateus.

Itse maalatut taulut koristavat olohuoneen seinää.


Miksi toisen onni tai saavutukset ovat joltain muulta pois? Kuvittelevatko ihmiset oikeasti, että jos tuo ei olis nyt ostanut tuollaista autoa / laihduttanut 15 kiloa, niin minä olisin sen itse tehnyt? En oikein enää ymmärrä kateutta tai sen pointtia. Ennen olin kateellinen monillekkin ihmisille ja monistakin asioista. Jälkeen päin olen tajunnut, että asiat mitä muissa kadehdin, olivat sellaisia mitä en edes ikinä olisi voinut saada tai halutessani olisin varmasti saavuttanut, elämä kun on täynnä valintoja. Raskauden myötä olen muuttunut todella paljon, oloni on itsevarmempi ja rauhallisempi. En tarvitse enää muita tai materiaa tunteakseni itseäni hyväksytyksi, kelpaan varmasti juuri tälläisenä. Oon myöskin ymmärtänyt, että miksi kadehtia muita, mullahan on jo kaikkea: ihana perhe, mies, vauva tulossa, oma koti ja oma lemmikki. Oikeastaan ne kaikki perusasiat mistä olen haaveillutkin. Pientä viilausta ja haaveilua voi aina olla, mutta tähän hetkeen en kaipaa muuta.

Unohdetaan turha kateus toisia kohtaan. Onnellisena on hyvä olla,
Rakkaudella Lola


6 kommenttia:

 1. Olen monesti ihmetellyt samaa. Ihmiset on olleet mulle joistakin asioista kateellisia, mut en oo oikein tajunnu et miks. Tai siis kun kaikki mitä mullakin on, on ihan sellaisia normaaleja asioita, jotka on yleisesti muidenkin saavutettavissa jos vaan viitsii nähdä vaivaa ja silleen :D En ymmärrä kateutta käsitteenä jotenkin ollenkaan, en osaa olla kateellinen muille.

  Niin ja joo, auta armias, jos lapsesi on vaikkapa erityisen lahjakas jossain tai ikätasoaan kehittyneempi. Mammat käy kimppuun heti jos erehtyy kehumaan kuinka lapsi osaa vaikka mitä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiset äidit (ja kyllä jotkut isitkin) osaa olla todella kammottovia! Heti arvostellaan ja ollaan ilkeitä :/ Mutta tää kyllä koskee naisia ihan yleisestikkin. Töissä sen huomas hyvin: keski-ikäiset rouvat ei voi sietää nuoria ja osaavia naisia.

   Uskon kyllä, että monetkin asiat on kaikkien saavutettavissa. Kun vaan tarpeeksi jotain haluaa niin sen saa :) Paitsi omia kateuden aiheita ajatellen: on hyvin epätodennäköistä, että musta tulee koskaan kokoa 34, vaikka kuinka söisin oikein ja treenaisin. Onneksi iän myötä on jo oppinut olemaan sinut itsensä kanssa!

   Muistan pienenä kadehtineeni sun uskomatonta kiinnostuksen ja innostuksen määrää! Olit hirveän taitava monessa asiassa, se on jäänyt mulle hyvin mieleen. Kaikki heppa-touhut, piirtelyt, karting ja irkku tanssit :) Ite kun en oikein ikinä jaksanu innostua mistään :D

   Poista
  2. Hahaa :D En oo koskaan ajatellu et niistä asioista vois olla kateellinen O.o Itse enemmänki toivonu et ois ollu vähemmän innostunu niistä asioista ja keskittyny "oikeisiin asioihin" :p Mut kaipa se oli jonkinsortin keino paeta omaa pahaa oloa, sulkea silmänsä kaikelta muulta :p

   Sitä itse jotenkin ajattelee, et no mullahan on perhe ja katto pään päällä ja saadaan laskut maksettua jne, et jos jollain toisella on ne samat asiat, ellei enemmän, nii miksi olla kateellinen? Mutta sitten ilmeneekin et joku on ollu kateellinen siitä et lähdin inttiin, tai sit just siitä et olin niin innostunu ja kiinnostunu asioista, tai muuta sellaista mitä ei itse tulisi ajatelleeksikaan :D

   Poista
  3. No tuo intti juttu on kyllä sellanen hatun noston paikka! Joskus siitä itsekkin haaveilin, mutta ei mulla kyllä ihan rehellisesti sanottuna olis kanttia siihen hommaan :)

   Poista
  4. Se onkin ihan hullun hommaa se, äitinä varsinkin :p Mut jotkut asiat on vaan tehtävä, itsensä takia, siks mäkin sinne lähdin :)

   Vielä tuohon naisten kateellisuuteen että onneks oon opiskelemassa miesvaltaista ammattia :D Osittain siitä syystä näitä kouluvalintoja teinkin.
   Intissäkin naiset/tytöt osaa olla tosi akkoja jos sille päälle rupeavat. Vaikka sitä jotenkin kuvittelisi että kun kaikki sinne vapaaehtoisesti hakeutuvat ja että tajuttaisiin nimenomaan vältellä semmosia kuppikuntia ja paskanpuhumista selän takana, kun kumminkin pitää katsella samoja naamoja samassa pienessä tuvassa jopa vuoden ajan :/

   Poista
  5. No onpa outoa jos intissäkin on tollasta :D Juurikin se, että sinne on vapaasta tahdosta menty, niin tosi lapsellista tollanen! Naiset kyllä osaa...

   Poista

Ilahduta mua ja jätä kommentti!