perjantai 6. helmikuuta 2015

Wienernougat kakku

Taas iski inspis leipoa. Ja kun se iskee, niin sitähän on tehtävä! Tää kakku onkin vähän erilainen, sillä se on GLUTEENITON ja sopii myös VEGAANILLE. Täräytin yhtenä päivänä Katriinan luo testailemaan tätä ohjetta, jota olin päässäni vähän pyöritellyt.
 
 
POHJA:
  • 3 dl cashew-pähkinöitä
  • 1 dl pienittyjä taateleita
  • ripaus suolaa
  • 1 tl kookosöljyä
 
Sekoitelin kaikki ainekset blenderissä hienoksi massaksi. Kannattaa ekaks hienontaa taatelit ja lisäillä tavaraa hiljalleen, että seos on varmasti tarpeeksi hienoa. Halutessaan voi laittaa sekaan myös tilkan vettä. Kun massa vaikuttaa sopivalta, painellaan se vuoan tai annoskupin pohjalle ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään.
 
TÄYTE:
  • 1 dl soijakermaa
  • 1 dl kookoskermaa
  • oman maun mukaan sokeria, mulla oli intiaanisokeria
ja lisäksi noin 15 kappaletta Fazerin Wienernougat -konvehteja.
 
Vaahdota soijakerma, mausta sokerilla ja sekoita joukoon kookoskerma. Kumoa vaahto pohjan päälle. Sulata Wienernougat ja kippaa se koko komeuden päälle. Anna kakun vielä jähmettyä hieman jääkaapissa.
 
 
Tää kakku oli aivan ihanaa! Niin monenlaista rakenetta, pähkinät, nougat ja kookos toimii todella hyvin yhdessä. Ainut miinus on se, että yhteen isoon astiaan tehtynä, tätä ei saa kauniisti leikattua. Suosittelisin tekemään tätä pieniin annoskippoihin, ajattelin tehdä tätä seuraaviin kemuihin. Ihan varma hitti, mun työkaverit koemaistoivat ja valituksia ei ainakaan kuulunut :D Ja pakko kehua vielä Wienernougattia: makeinen mikä sisältää viittä raaka-ainetta, ei voi olla kovin pahaa!
 
 
Ihanaa viikonloppua!


5 kommenttia:

Ilahduta mua ja jätä kommentti!