keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Mitä meillä syödään

Oon satunnaisesti kuvaillu vähän teille ruokia, mitä meillä syödään. Jimi on jo jonkin aikaa syönyt samoja eväitä mun kanssa, hieman miedoimmilla mausteilla tosin. Nyt pikkuhiljaa aletaan totuttelemaan voimakkaampiin makuihin ja neuvolasta saatiinkin jo ohjeeksi alkaa syömään ihan samoja ruokia, kun minäkin. Tietty rasvaa ja suolaa tulee vältellä, mutta hyviä rasvoja saa syödä ihan hyvällä omallatunolla.

Tässäpä siis kuvia, olkaa hyvä:

Jauheliha kuuluu meidän kodin ihan perus raaka-aineisiin. Keittoihin naudan paistijauhelihaa ja lihapulliin sika-nautaa.

Pastasta Jimi ei erityisemmin tykkää, mutta sitkeästi yritän tarjota. Jospa se tästä vielä iloksi muuttuu...
Peruna, porkkana ja jauheliha, on käytetyimpiä raaka-aineita meidän keittiössä, sillä tykätään molemmat niistä! Jimi syö ihan mitä vaan, jos siinä on perunaa.

Joka ilta syödään puuroa ja marjoja tai itse tehtyä kiisseliä. Aamupalaksi on nyt vaihtunut leipä ja jogurttia sekä hedelmiä. Puurojakin vaihtelen: on ruista, kauraa ja neljän viljan puuroa sekä vispipuuroa puolukoista. Seuraavaksi ajattelin tehdä riisipuuroa uunissa, NAM!
Kuvasin muitakin ruokia ja näitä kooteessa ihmettelin, että missäs se ja se kuva on? En oo muistanu laittaa muistikorttia kameraan :D Mutta mutta.. Kaksi kolme kertaa viikossa syödään kasvisruokaa, kuten sosekeittoja ja pinaattilettuja. Eilen tein porkkanalettuja ja niitä syödäänkin sitten pari päivää, Jimi on tykännyt tosi paljon. Ruoan kanssa Jimi saa aina kurkkua, leipää ja jälkkäriksi hedelmän paloja jos jaksaa. Nyt ollaan alettu opettelemaan salaatin syöntiä, porkkanaraaste menee jo hyvällä halulla alas, mutta salaatinlehdet ei. Tomaatti on uusin tulokas lautasella ja sitä vielä vähän ihmetellään ja maistellaan, itsehän en edes tomaattia syö... siinä on ne yököt siemenet :D.

Huomenna syödäänkin broileria ja riisiä, sitten on tarjolla kalakeittoa, nakkikastiketta, makaroonilaatikkoa, lihapullia, hernaria... taivas on rajana! Mulla on jotenkin niin vapautunut olo, kun voin tehdä ruoaksi mitä haluan ja tarjota sitä myös Jimille. Kuten kuvista näkyy, niin syödään ihan tavallista kotiruokaa. Pyrin tekemään kaiken itse, mutta en ole ehdoton; kaupan pinaattiletut on musta vaan niin paljon parempia ja kalapuikot kivan helppoja. Kiire päivinä lapsen lautaselle saattaa ruoka ilmestyä purkista ja ei siinäkään mitään sen kummempaa, hyvin maistuu.

Mitäs teillä syödään? Mitkä on teidän lasten lempparit?
Rakkaudella Lola

ps. Äiti soitti, olis kuulemma verilettuja (itse tehtyjä) tarjolla siellä. Mummolaan!2 kommenttia:

  1. miksi ette syö monta päivää samaa ruokaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis nää kuvat on joltain kuukauden ajalta ja niitä ois ollu enemmänkin, mutta unohtu muistikortti laittaa kameraan :D Eli syödään kyllä useempi päivä samoja, nytkin syötiin 3 päivää porkkanalettuja ja Jauhelihakeittoa :)

      Poista

Ilahduta mua ja jätä kommentti!