maanantai 6. lokakuuta 2014

Banoffee Pie Big Maman tyyliin

Eilen mentiin tosiaan mun vanhemille syömään. Todella, todella harvoin ollaan koko perhe samaan aikaan syömässä. Ehkä just ja just jouluna (vaikka silloinkin minä saatan puuttua, onhan mulla toinenkin perhe Oulussa). Oli kyllä mukavaa.
 
Kysäsin äidiltä, että tekisinkö jotain jälkiruokaa ja sainkin ajatuksen banoffeesta. Nopea, helppo ja herkullinen! Tähän kun ei tarvi sen kummoisempia taitoja, kunhan osaat kerman vatkata ja kinuskin keittää (ja senkin voi ostaa valmiina!!) niin valmista on.

 
Oikeasti banoffee on hieman erillainen: siihen tulee myös pähkinöitä (pekaani sellaisia) ja keksit pohjassa on juuri jotain tiettyjä keksejä. Mä tein tämän ihan kaapista löytyneiden juttujen pohjalta ja pähkinät jätin pois, kun mun sisko ei niistä tykkää.
 
Banoffee Pie
 
  • Sopivassa suhteessa keksejä ja sulatettua voita, mulla kaurakeksejä noin 150g ja voita noin 80g. Jos haluaa pohjaan vielä reunatkin, niin silloin pitää tehdä keksi-voi seosta enemmän. Mulla loppu keksit kesken :D
  • Kinuskiin laitoin voita 75g, fariinisokeria 1 1/2 dl ja kuohukermaa 2 dl
  • Banaaneja meni 2 kappaletta
  • Ja lopuksi vielä kuohukermaa 3,3 dl
  • Koristeeksi rouhittua suklaata ja kaakaojauhetta



Ekaks sörssäsin keksit ja voit ja painelin irtovuoan pohjalle.
 
 Seuraavaksi keitin kinuskin: sulatin voin ja fariinisokerin kattilassa, lisäsin kerman ja keitin seosta koko ajan sekoittaen. Kun kinuski paksuuntui sopivasti, niin lisäsin vielä ripauksen suolaa.
 
Kippasin kinuskin keksipohjan päälle ja laitoin jääkaappiin jäähtymään.
 
Jäähtyneen pohjan päälle viipaloin kaksi banaania. Vatkasin kerman ja maustoin sitä hieman vaniljalla. Kermat koko komeuden päälle ja se on siinä!
 
Oli hyvää, ei liian makeaa, kun kermaan en laittanut yhtään sokeria. Ja niin helppo tehdä, tästä tulee mun uus suosikki! Ootteko tätä vielä tehneet ja mitä tykkäsitte?

 
 


11 kommenttia:

  1. Niin herkullisen näköistä, että tuota täytyy kyllä kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, ei ollu vaikee tehdä! Ja hyvää oli ;)

      Poista
  2. Voi hyvät hyssykät tommosta kun nyt saisi!!!!! Ihanan näkönen ja kuulostaa siltä myös!!

    VastaaPoista
  3. Ihan liian hyvän näköistä :D Kaurakeksit pitäis tehdä alusta asti itse ku niitä ei hirveästi gluteenittomana myydä tai vähintään ovat kauhian hintaisia... Jos vaikka miehen syntymäpäiväksi sitten. Sopivan yksinkertaisen oloinen resepti mulle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teet vaaan suoraan yhen jätti ison keksin pohjaksi :D Todella helppo tehdä, ainut missä voi kämmätä, on tuo kinuski, mutta ostaa vaan tölkin kondensoituamaitoa ja keittää sitä ja kappas, sulla on kinuskia :D

      Poista
  4. Eikä! Arvaa mitä Timo leipo eilen meille? BANOFFEE! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EIKÄ :D Meillä on Timon kanssa selkeesti telepatiaa :D

      Poista

Ilahduta mua ja jätä kommentti!