torstai 31. heinäkuuta 2014

Koiran p*****!!!

Jep, aion kirjoittaa mielipiteeni koirien jätöksistä. Sillä aiheen nostamat tunteet huvittavat mua suuresti. Ja nostattavat mun tunteita.
 
Ainakin täällä meillä Jyväskylässä joka kevät lumen alta paljastuvat kikkareet kuumentavat tunteita ja Keskisuomalaisen ilmoituksissa käydään sotaa puolesta ja vastaan. Mun mielipide: mitä väliä??? Sehän maatuu pois. Toisin kuin monet asiat mitä luontoon heitellään. Ajatus tästä tuli ystäväni jakamasta Facebook päivityksestä ja tässäpä teillekkin se:
 
 
Kuinka kauan roskan häviäminen luonnosta kestää? Muutama esimerkki:
-Banaaninkuori 1-3 vuotta
-Pahvimuki 1-5 vuotta
-Tupakantumppi 10-15 vuotta
-Pahvilaatikko 10-50 vuotta
-Purukumi 20-25 vuotta
-Alumiinitölkki 200-1000 vuotta
-Muovipullo 500-1000 vuotta
-Lasipullo 1000000 vuotta
Sitten se pahin, eli koirankakka: 1-6kk
Siinä ihmisille vähän miettimistä!!
 
No siinäpä vähän miettimistä! Ihan näin sivuhuomautuksena, kuinka voi tietää, että lasipullon maatumiseen menee noin kauan? Tai siis kuka sen on testannu ja millä menetelmällä? No, takasin asiaan eli koiran kakkaan, josta monet tuntuvat mielensä pahoittavan. Kyllä, koira kakkaa. Kyllä, näin kaupungissa monesti tien reunaan. Kyllä, se pitäisi siivota. Mutta mitäs jos koiralla on ripuli? Kuinkas siivoat koiran ripulin siihen kivaan pussiin? Ja anteeksi nyt vaan kaikki kissa-ihmiset (varsinkin mun aluella asuvat, te tyhmät joidenka kissa käy MUN pihassa kakilla), kun kissanne jolkottelee taajamassa vapaana (mikä on muuten kiellettyä!), niin käyttekö poimimassa kaikki kikkareet roskiin?
Mitenkäs nuo muut ihan luonossa asustelevat eläimet? Eikö niiden kakat haittaa? Kun ainakin mun pihalla on kaiken maailman elikoita niistä kissoista aina jäneksiin ja siileihin, puluja unohtamatta. Ja me asutaan noin 2 kilsan päässä keskustassa, eli kaupungissa. Nyt äkkiä rusakoillekkin kakkapussit povariin, että pysyy joku roti ja järjestys!
 
Tän vuoden keväällä oli ihan Keskisuomalaisessa juttu, kun jonkun koira oli kakannut Jyväsjärven jäälle auratulle radalle. Siellä sitä ihan lehdessä varoiteltiin, että varokaa luistellessa, voitte kaatua jäätyneeseen kakkaan. Meinasin vetästä aamulla mehut nenään, kun tän luin. Ihan ekaks, kuinka voi olla varma, että se oli koira? Tokaks, tekikö joku CSI-tyylisen kakka-analyysin varmistaakseen asian? Mitäs jos se oli ihminen, kissa tai vaikka kettu, kuka kehtasi kakkia jäälle? Monestikkin oon kuullu ihmisten valittavan kakoista tien penkoilla, mutta ihmettelen kovasti miksi ne ihmiset sitten kävelee siellä penkoilla? Kävelisivät siinä tiellä, mikä todennäköisesti on kakka-vapaata aluetta. Eihän sitä nyt niin tyhmä tarvii olla, että p*skaan astuu, herranjestas.
 
Oon sitä mieltä, että on hyvien tapojen mukaista kerätä ne kakat sieltä pihalta. Mutta oon myöskin sitä mieltä, että koiran kakka ei todellakaan ole pahin asia mitä tuolta luonnosta löytyy. Se häviää joskus, mutta monetkaan ihmisen ympäristölle tekemät asiat eivät poistu koskaan.
Peace and love,
Rakkaudella Lola

4 kommenttia:

 1. I agree! Ja mites sit noi huumeruiskut, ne ei varmana maadu ihan hetkessä ja ovat muutenkin vaarallisia. Löytyy uimarannoilta ja lasten leikkipaikoilta... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, niitäkin nykyään viljellää pitkin pitäjiä ja just johonkin puistoihin :/

   Poista
 2. "Monestikkin oon kuullu ihmisten valittavan kakoista tien penkoilla, mutta ihmettelen kovasti miksi ne ihmiset sitten kävelee siellä penkoilla? Kävelisivät siinä tiellä, mikä todennäköisesti on kakka-vapaata aluetta. Eihän sitä nyt niin tyhmä tarvii olla, että p*skaan astuu, herranjestas."
  Tulet varmasti löytämään tähän vastauksen muutaman vuoden sisällä :-----)

  VastaaPoista

Ilahduta mua ja jätä kommentti!