maanantai 9. joulukuuta 2013

Nimiäisten suunnittelua ja muuta löpinää

Päädyttiin siihen tulokseen, että pidämme nimiäiset. Jotenkin mulle tuli sellanen fiilis, että saakohan niihin sellaista juhlan tuntua? Ollaankin tässä viikon päivät suunniteltu, kirjoitettu kummitodistuksia, hankittu vaatetusta ja tänään käytiin mun vanhempien luona siivoamassa, sillä juhlat pidetään siellä.
 
Tänään pitäisi rustata kauppaan listaa mukaan ja huomenna lähteä hankkimaan eväitä. Myöskin leipominen pitäisi aloittaa, sillä juhlat ovat tämän viikon lauantaina! Tässäppä pikku kisa sitten pystyyn: MIKÄ ON MEIDÄN VAUVAN NIMI? Ja ne ketkä sen tietää, älköön vaivautuko :D Annan muutaman vinkin ;)
 
Näin jännää oli, kun sai mobilen sängyn päälle. Oon nauranu vedet silmissä: kun pikkuinen innostuu, niin kädet ja jalat alkaa vispaamaan ja hän alkaa läähättämään kovaan ääneen :D
 
  • Vauva saa kaksi nimeä
  • Etunimensä hän saa erään legendaarisen muusikon mukaan (ei kuitenkaan Elvis :D)
  • Etunimi ei ala L- tai M-kirjaimella, vaikka sellaistakin mietittiin
  • Toinen nimi ei ole kovinkaan monella etunimenä: väestörekisterikeskuksen  mukaan se on annettu etunimeksi 1692:lle henkilölle.
  • Toinen nimi alkaa kirjaimella A
 
Viime viikolla tuli kierreltyä kauppoja ja pikkuiselle hankittiin asu juhlaan, siitä kuvaa myöhemmin. Viikonloppuna vaan löhösin ja katsoin telkkaria, väsyttäää... Vaikka meidän pikkuinen syö ihan älytöntä määrää korviketta, niin silti hän herää yöllä 3-4 kertaa syömään. Tiedän, että niin vauvojen kuuluukin tehdä, mutta ihmettelen, että kuinka paljon tuo lapsi oikein jaksaa syödä?? Uusimman mittauksen mukaan 1,7 litraa päivässä!!! OMG.
 
Äitin shoppailu seuralainen <3
 
 
 Joten, asiaa tutkailtuani ja kyseltyäni, aloitin antamaan illalla ja aamulla hieman velliä maidon seassa. Vaavihan täyttää ensi viikolla jo 3 kk :) Toistaiseksi ei mitään ihmeempää vaivaa ole tullut ja aamulla koin järkytyksen: yöllä tapahtui vain yksi syöttö! OHOH. Ei se maito tainnut ihan kauhean hyvin nälkää pitää, kun yhdellä syöttökerralla meni öisin yleensä 180-260 ml... Nyt sitten maissi- tai riisivelliä pieninä annoksina. Mielenkiinnolla odotan, että mitä tuleman pitää!
 Ja yksi kysymys: miksi meillä on kiinteiden aloitus suositus on 4 kuukautta, kun Ruotsissa se on 3 kuukautta? Onko ruotsalaiset jotenkin parempia vai??
 
Ei oo yhtään jouluinen olo, plääh. Oon yrittäny hakea vähän fiilistä...
 
 
Tällästä tänään, kivaa iltaa kaikille!
Rakkaudella Lola

13 kommenttia:

  1. Hyvä, että vellistä oli apua :) Mäkin ostin tänään taas monta purkkia kaappiin :D Välillä oikeen hirvittää, kun pitää ostaa niin paljon kerralla, ettei kokoajan tartte käydä kaupassa. Ehkä käyn katsomassa, saisiko sitä halvemmalla Valion tehtaanmyymälästä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä onkin syöjiä tuplasti, varmasti menee purkki poikineen :D ajattelin ottaa jostakin selvää, että miten sitä vois tehdä itse... JOS JAKSAN. Olitko ajatellu tehdä teidän tytöille itse soseita? Niitä ainakin aion soseutella, kun se homma alotetaan :) Minäkin haluan Valion tehtaanmyymälään, missä se on?

      Poista
    2. Kyllä mä aion tehdä itse soseita :) Googlella ainaki löytyy noita vellin teko ohjeita :) Kaippa niitäkin vois tehdä itse ni tulis halvemmaksi! :) Meillä Valion tehtaanmyymälä on tehtaan yhteydessa, kyllä varmaan Jyväskylässäkin varmaan on jossain siellä tehtaalla se :)

      Poista
    3. Juu, nuo valmiit on kyllä aika hinnakkaita, varsinkin kun ne säilyy avattuna vaan päivän. Ja olishan se kiva antaa vähän "tuorermpaa" ravintoa :) En ees muistanu, että täälläkin on Valio, oih aura-juusto here I come!

      Poista
    4. Valion tehtaanmyymälä sijaitsee Laukaantien varressa ajettaessa Laukaan kirkonkylälle päin. Se on Mäntykankaan hautausmaan ja Saarioisten tehtaan jälkeen vasemmalla ennen Leppävettä. Auki arkisin 11-16.30 muistaakseni. Kannattaa käydä, on hyviä tarjouksia kaikenlaisista maitotuotteista ja pakasteistakin. :)
      t. Hertta

      Poista
    5. Kiitos tosi paljon! Sinnehän se on suunnatava, ainakin jouluksi juustoja hakemaan! Kiitos paljon ja ihanaa iltaa Hertta <3

      Poista
  2. Olen huono arvaileen, enkä oikein tiedä muita legendaarisia muusikoita kuin justiin Elviksen:D Mutta innolla ootan mikä hurmurin nimeksi tulee :)
    Miten mä muistelen että me maisteltiin hiljalleen perunaa 3 kuukauden iässä Jaden kanssa! Ei ne oo niin jetsulleen, mun mielestä meille sanottiin neuvolassakin että tottakai voi kokeilla, kun se on joka tapauksessa vasta ihan maistelua eikä kunnon syöttöä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Ja nuohan on vaan suosituksia, varmaan täälläkin kohta soseita maistellaan :) meidän neuvolan tädit antaa niin ristriitasia neuvoja, että en tiedä enää mitä ajatella mistäkin :D

      Poista
  3. Veikkaan, että toiseksi nimeksi tulee Alfred. Etunimiksi Danny, Frederik tai Kirka ;)

    VastaaPoista
  4. Meillä ainakin oli ihana neuvolantäti (nyt jäi eläkkeelle), hän aina sanoi että pääasia on se että lapsi on tyytyväinen eikä sillä oo nälkä. Mä alotin vellin antamisen porkkana-perunavellillä noin kolmen kuukauden iässä, niin että illalla annoin velliä ja muuten maitoo.. Soseet tuli aikalailla neljän kuukauden iässä ja nyt menee kymmenkuisena jo raejuustoo, viiliä yms. Niin ja hyvä neuvo siltä neuvolantädiltä oli että jos tulee esim vatsavaivoja niin sitten kannattaa viä hiukan odottaa uusien tuotteiden kanssa :)
    -Anne-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lueskelin, että jos maitoa menee yli litra päivässä, niin se ei ole hyväksi munuaisille. Kysyin näitä asioita neuvolasta, munuais asiaan en saanut vastausta, mutta vellin aloittamisesta tulikin sitten asiaa tuutin täydeltä (suositus sitä ja tätä..). Kysyinkin sitten, että mitäs tuon ikäinen määrällisesti noin yleensä syö? Vastaus n. 800 ml :D Tuumasin, että ei paljoo taida suositukset sitten päteä meillä...

      Tuo vatsavaiva vinkki olikin hyvä, kiitos! Toistaiseksi on maissivelliä syöty, eikä mitään vielä ole tullut. Paitsi paremmin nukkuva ja tyytyväisempi vauva :) Kivaa iltaa sulle Anne <3

      Poista
    2. Joo mulle muuten kans sanottiin että 600-800 milliä maitoa päivässä ois hyvä määrä, että teillä menee aikalailla :D Tarvii hankkia lehmä takapihalle ;)
      Kiitos ja mukavaa illanjatkoa sullekin :)

      Poista

Ilahduta mua ja jätä kommentti!