torstai 3. lokakuuta 2013

Hiilari övereitä

Nyt kun mun ei tarvii enää noudattaa mitään ruokavaliota, niin syöminen on ollu ihanaa. Rakastan kaikkia herkkuja ja siitä tämä mama on tuhdin ulkomuotonsa saanutkin. Tarkoituksena olisi kuitenkin jatkaa terveellisellä linjalla jonka raskausaikana opin. Kunhan tästä alkuhuumasta pääsen... Onneksi raskauskiloja on jäljellä enää YKSI :)

Herra M on kantanut mulle herkkuja kaupasta; yhtenä iltana sain pizzaa, toisena suklaata ja limpparia oon lipittänyt jo monta litraa. Oon myöskin huomannut, että imettäminen saa todella nälkäiseksi! Oon ollut ihan raivohulluna kun en oo saanu tarpeeksi ajoissa ruokaa :D Ainut mistä olen huomannut vaavin saavan masu vaivoja, on ruisleipä. Eli sitä ei sitten enää syödä. Muuten mun syömisillä ei ainakaan vielä ole ollut vaikutusta. Imetysneuvoja käski syödä kaikkea ja paljon hiilareita, mutta mua nyt kiinnostais tietää, että mistä muilla on tullut imetysaikana masu vaivoja?

Näillä lähti aamu käyntiin!


Muuten me ollaan voitu hyvin, mitä nyt imetys tuottaa vaivaa. Tai muuten se voisi olla ihanaa, mutta kun sattuu niiiin paljon. Välillä ihan pääsee itku, kun on paikat niin hellänä. Haluan kyllä kovasti imettää! Mutta en tiedä kauanko tälläisia kipuja oikein jaksaa ja kauanko ne oikein kestää? Maitoa tulee kyllä, öisin saa nukkua pyyhkeiden päällä :D Onko muilla kokemusta tällaisesta ja mikä tähän nyt auttaisi?

Eilen mun ystäväni kävi katsomassa pikkuista ja tänään tulee mun anoppi ja käly. Mukava nähdä kaikkia tärkeitä ihmisiä <3 Eilen muuten pääsin ekaa kertaa yli kuukauteen ajamaan autolla ja kävin yksin kaupassa! Herra M jäi kotiin nukkumaan vaavin kanssa. Muutenkin Herra M on ollut ihan huippu: isiltä hoituu vaipan vaihdot, pyykin pesut, kylvetys ja äidin helliminen :)
Nyt alkaa kuulumaan makuuhuoneesta heräämisen ääniä. Lähdetään puudelin kanssa työntelemään vaavia ulos. Palataan,

Rakkaudella Lola

12 kommenttia:

  1. Kipu hellittää ajan kanssa. mullakin oli todella verillä nännit silloin niinkuin kerroinkin, se on tosi ikävää ja tuntuu kipeltä kun vauva imee kun iilimato. Imetys on muutenkin todella kärsivällistä hommaa. Vinkkini onkin että: imetä, imetä ja imetä :D maidontuotanto tasoittuu, vauva on kylläinen yms :) Ei kannata kiirehtiä mihinkään. itselläkin saattoin vierähtää monta tuntia imetyksessä, katselet telkkaria tai lueskelet samalla. Nauti vauvaajasta, mies voi pestä pyykit ja omaa aikaa saa kun vauva kasvaa<3

    VastaaPoista
  2. Ja jos imetys ei ota onnistuakseen niin antaa suosiolla pullosta, onhan ne vauvat onneksi ennenkin korvikkeella kasvaneet :) tsempit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime yönä taas mietin että on tää kyllä hullujen hommaa :D Yritän nyt sitkeesti vaan imettää, toivotaan että helpottaa kohta... Oon kyllä muutenkin aika kärsimätön, en millään malttais olla paikoillaan!

      Poista
  3. Muistaakseni sulla oli ainakin sairaalaan pakattu mukaan ne rintakumit? Niistä oli mulla apua aluksi ihan todella paljon! Jotkut väittää että vauva ei sit osais imeä ilman niitä mut ainakin meillä onnistui ihan tuosta vaan :) Sitä kipua ei ole mikään pakko sietää, eikä imetys tai sen onnistuminen määrittele äitiä ihmisenä :) tsemppiä!
    Niin ja hieno juttu et oot sektiosta huolimatta jo nyt noin aktiivisesti jalkeilla! Mulla oli episiotomian takia pari-kolme viikkoa paikat niin hellänä (reisiä myöten mustelmilla) etten pystyny edes kävelemään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, käytinkin niitä kumeja sairaalassa ja siitä oli apua, mutta ne kätilöt sano että turtuis nopeemmin ilman. Ja Leia näki parhaaksi syödä ne eilen :D en vielä ehtiny ostaa uusia.. Ja totta tuo, ihan varmasti olisin hyvä äiti vaikka en imettäiskään :)

      Oon itekkin ollut ihmeissäni, että miten pystyy näin hyvin liikkumaan! Luulin makaavani raatona sängyssä vähintään kuukauden!

      Poista
  4. Lansinoh niminen rasva apteekista. Ei tarvitse pestä pois ennen imetystä, vei kipuja pois ja paranti nännien ihoa. Ihana tuote. Minulla vielä toisenkin vauvan kanssa rinnat kipeänä muutaman viikon kunnes helpotti kun alkoi nahka antamaan myöte ja sopeutui. Onnea pienestä! Äitini kannusti jatkamaan vaikeinakin hetkinä ja ilokseni tilanteet helpottuivat aina. T. pitkään imettänytX2

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista <3 Täytyypäs hankkia tuota rasvaa, kiitos vinkistä! Toivotaan että täälläkin pian helpottais. Meidänkin äiti kovasti vaan neuvoo imettämään :) eli se on siis ainut apu!

      Poista
    2. Samaa rasvaa saa myös esim Prismasta, puolet halvemmalla ;)

      Poista
  5. Ihan samoja fiiliksiä käytiin myös täällä ensimmäisen kuukauden aikana kun imettäminen takkusi, jo synnärillä olin melkein valmis luovuttamaan kun tissiä sai työntää vauvan suuhun itku silmässä :D sanoinkin kätilölle että "Mä luulin että imettäminen ois lapsen ja äidin oma ihana yheinen hetki, mutta ei, täähän on täyttä helvettiä!" se sattui niiiiiin paljon ja nännit ihan ruvella, aijajaijai. Mutta älä luovuta ! se kaduttaisi myöhemmin PALJON. Ite oon niin onnellinen etten luovuttanut ja nyt imettäminen on kauhean alun jälkeen oikeesti ihanaa <3 ja nyt jo vähän pelottaa se kun muutaman kuukauden päästä viimeistään imetys vähenee..

    VastaaPoista
  6. Mietin ihan samaa, aivan kamalaa touhua :D Ihmettelin, että miks tätä hehkutetaan niin paljon, kun eihän se mitään nautinnollista ole.. Meidän vauva sai teholla maidon pullosta ja pääsin ekaa kertaa kunnolla imettämään vasta 3 päivän ikäisenä, joten kaverilla oli jo ihan kunnon imuote! Se on ainakin yksi syy miksi on nännit kipeenä... Muutaman kerran oon pumpannu ja antanu pullosta, se on ainakin helpottanu kun on yksi imetyskerta jääny välistä ja hetken on saanu tissit parantua :)

    VastaaPoista
  7. Höh, mun vastaus meni ihan minne sattuu :(

    VastaaPoista

Ilahduta mua ja jätä kommentti!