perjantai 4. lokakuuta 2013

Helppo ja nopea kinkkupasta

Eilen meillä kävi tosiaan vieraita ja vauvan ihailun lomassa tuli nälkä. Jääkaapissa oli makkarakeiton jämät, jotka ihan koko porukalle eivät riittäneet. Niinpä pyöräytin kinkkupastan ja tätä ohjetta voi jalostaa moneen makuun. Tämä mun ohje on vasta hyvä pohja johon voi lisäillä mielensä mukaan omia aineksia. Reseptin loppuun olen koonnut mitä itse lisäisin!
 
Kinkkupastan perus pohja:
  • Pastaa, meillä oli vain spaghettia, mutta tuorepastalla saisi juhlavemman! Oma ohjeeni on, että spaghettia noin huulipunahylsyn verran / syöjä
  • Pastan keitinveteen suolaa
  • 1 pss kinkkusuikaleita
  • 1 prk (2,5dl) ruokakermaa
 
 
 
Pastat ja suolat veteen kiehumaan ja kinkkusuikaleet pannulle ottamaan väriä pintaan. Kun suikaleet olivat vähän ruskistuneet, niin lisäsin kerman pannulle ja aloitin maustamisen. Mausteina käytin:
  • pippuri mixiä
  • valkosipulijauhetta
  • persiliaa
  • paprikajauhetta
  • grillimaustetta
  • yrttisekoitusta
Mausteet suikaleiden ja kerman kanssa sekaisin, sekoita hyvin ja anna kiehahtaa. Valuta kypsä pasta, mutta säästä n. 1 dl keitinlientä ja lisää se kastikkeen joukkoon. Sekoita kastike ja pasta ja nauti!
 
 
 
Itse lisäisin tähän seuraavia aineksia:
  • pekonia kuutioina
  • paistettua punasipulia
  • aura-juustoa
Tuunatkaa mieleisenne!
Rakkaudella Lola


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta mua ja jätä kommentti!