tiistai 28. toukokuuta 2013

Maailman helpoimmat perunarieskat

Tässäpä helppo resepti perunarieskoille! Kuten varmasti olen jo useasti täällä kertonut, niin inhoan yli kaiken taikinan kanssa lääräämistä (!!!). Mutta tällä ohjeella valmistetut perunarieskat on niin helppo tehdä ja sotku on minimaalinen. Aikaa mulla näiden tekemiseen menee yleensä noin 15 min plus paistoaika. Nämä myöskin katoavat hyvin nopeasti parempiin suihin ;)
 
  • Valmista perunamuusi jauhetta ja vettä (myöskin itse tehty muusi käy, jätä vesi pois) noin 3-4 dl
  • 3 kanamunaa
  • 1 tl suolaa
  • loraus öljyä, n. 1/2 desiä
  • 1tl leivinjauhetta
  • vehnäjauhoja (toki voi käyttää muitakin, esim. ohrajauhoja), niin paljon että taikina on kiinteää
Harvemmin tulee mitään mitattua, joten määrät ovat kaikki noin määriä :)

 
 
 

 
Lämmitä uuni 200 asteiseksi.

 
Sekoita aineet kulhossa taikinaksi, mutta älä vaivaa liikaa.

 
Läpyttele pellille rieskoiksi ja pistele haarukalla niihin reikiä.

 
 
 
 
 
Paista kunnes ovat saaneet kauniin värin!

 
 
 
Ja ei muuta kuin SYÖMÄÄN!
 
Rakkaudella Lola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta mua ja jätä kommentti!